Sposób przygotowania

CIASTO
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
Ubić białka na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut.
KREM
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
Do utartej masy dodawać serek i żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć kremem, polać polewą czekoladową.
Wierzch udekorować również kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Dawno ne robiłam ale pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krystyna39

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam wuzetki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    wuzetki są przepyszne! a tak dawno je jadłam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !