Sposób przygotowania

Do moździerza wsypujemy pieprz kolorowy Prymat, kolendrę Prymat rozcieramy na proszek. Dodajemy świeże liście melisy oraz nasiona z jednego owocu granatu i ubijamy. Dolewamy sok pomarańczowy, sok z drugiego granatu, ocet balsamiczny, olej z pestek winogron i dokładnie mieszamy. Mięso drobiowe (ja tej marynaty używam tylko do mięsa drobiowego) doprawiam solą sezamową, imbirem Prymat oraz kardamonem i zalewam marynatą. Odstawiam w chłodne miejsce na kilkadziesiąt minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawa marynata !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo interesująca
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    tak ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ulala:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    rewelacja :)
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    fajny przepis
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo ciekawa propozycja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !