Sposób przygotowania

CIASTO
Margarynę posiekać z mąką, dodać śmietanę i szybko wyrobić ciasto.
Wałkować tak jak na ciasto francuskie, tylko w jedną stronę, składać i znowu wałkować w tym samym kierunku.
Przed złożeniem posypywać ciasto mąką.
Ciasto włożyć do lodówki na 1 godzinę, następnie upiec dwa jednakowe prostokątne placki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stop. na złoty kolor.
KREM
1/2 l mleka zagotować z cukrem.
W reszcie mleka roztrzepać żółtka, wsypać mąkę, cukier waniliowy, wymieszać, przetrzeć przez sito, wlać do wrzącego mleka, cały czas mieszając, zagotować.
Gorący krem wyłożyć na placek, przykryć drugim, lekko przycisnąć.
Ostygnięte ciasto pokroić na kwadraty i dobrze obsypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    mmm pychotka
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj jak dawno ich nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszności... takie pyszne ciacho!;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !