Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokoski

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
masło 100 g
miód 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 1 szkl
mąka 2 i 1/2 szkl
gotowa polewa 1 opak
wiórki kokosowe 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski

CIASTO
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem.
Piec 40 minut w 180 stop.
Jeszcze ciepłe ciasto pokroić na kostki o wymiarach 3x5 cm, pozostawić na drugi dzień.
Polewę roztopić w gorącej wodzie, wylać do miski.
Kokoski obtoczyć w polewie i wiórkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.05.2012 15:48
uwielbiam
Sylwia56
Sylwia56 16.04.2012 15:28
pyszne
ajres 11.04.2012 23:29
dobre
ajres 11.04.2012 23:29
dobre
Elżbieta17 29.06.2011 11:22
Ładnie wyglądają:)
Koper 02.03.2011 16:03
pyszne, ale dość pracochłonne :)
Martysia 17.01.2011 18:10
O z wiórkami kokosowymi! Już je lubię :)
Martysia 17.01.2011 18:10
O z wiórkami kokosowymi! Już je lubię :)
ewasylwia 15.10.2010 13:32
Są mega słotkie i mega pyszne
Margo1 10.10.2010 13:49
lubię takie pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak