Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2
płatki migdałowe według uznania
rodzynki według uznania
orzechy włoskie według uznania
cukru 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z bakaliami

Z jabłek odkrawamy \"daszki\" i wydrążamy nasiona. W ich miejsce wsypujemy łyżeczkę cukru, migdały, orzechy, rodzynki. Następnie nakładamy owe daszki i wkładamy do piekarnika. Jabłka będą gotowe, kiedy cały cukier w środku, się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.03.2013 14:29
wspaniale pyszności
ewelina/bunia 21.03.2011 12:58
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak