Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasy 40 dag
boczku wędzonego 25 dag
koncentrat pomidorowy
mąka
margaryna
majeranek
pieprz i sól
fasola biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

fasolke moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin, po tym czasie wode wylewamy i wlewamy nową i nastawiamy na gazie. kiełbaske kroimy w kostke i przesmażamy na 2 łyzkach margaryny razem z cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostke, dodajemy do fasolki, boczek kroimy w cienkie i krótkie plasterki i tez smażymy. Dodajemy przyprawy do smaku i koncentrat pomidorowy. Do zasmażki dajemy kopiata łyżke margaryne i ok 4 łyzki mąki i przesmazamy na patelni a następnie łączymy z fasolką, gdy wszystko jest miękkie to podajemy z chlebem lub bułką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 15.10.2010 11:19
lubię fasolkę i robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak