Sposób przygotowania

Mak zalać gorącą wodą i gotować 10 min.Odcedzić,przemleć 3 razy.
W garnku rozpuścić margarynę,włożyć do niej mak wymieszany z cukrem,jajkami,mąką ziemniaczaną i olejkiem.Masę mieszać szybki i dokładnie,aż stanie się gęsta i będzie odstawać od brzegów garnka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robię nieco inaczej, ale taka też mi się podoba !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Takiej jeszcze nie robiłam,wypróbuję.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    no no fajna;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !