Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 1 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Masa makowa

Mak zalać gorącą wodą i gotować 10 min.Odcedzić,przemleć 3 razy.
W garnku rozpuścić margarynę,włożyć do niej mak wymieszany z cukrem,jajkami,mąką ziemniaczaną i olejkiem.Masę mieszać szybki i dokładnie,aż stanie się gęsta i będzie odstawać od brzegów garnka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.12.2012 12:56
no no fajna;)
Anna133 09.09.2011 10:02
ciekawy przepis
Teresa19 13.03.2011 09:17
Takiej jeszcze nie robiłam,wypróbuję.
Grażyna13 23.11.2010 14:54
Robię nieco inaczej, ale taka też mi się podoba !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak