Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik tarty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 20 dag
jajko 3 szt
mąka 0,5 kg
cuker waniliowy paczka
proszek do pieczenia pojedyńcza paczka
śmietana 2-3 łyżki
kakao 1-2 łyżki
dżem słoik
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik tarty

Utrzeć margarynę,cukier i żółtka.Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.Dodać śmietanę.Wyrobić ciasto i podzielić na 3 części.Pierwszą część wkładamy do tortownicy.Do drugiej części dodajemy kakao i wyrabiamy.
Na ciasto w tortownicy wykładamy dżem i przykrywamy drugą częścią ciasta z kakao-tarkując je na tarce o grubych oczkach.
Przykrywamy wszystko pianą ubitą z białek z 1 łyżką cukru pudru.Warstwę piany posypujemy lekko wiórkami utartymi z trzeciej,taż białej części.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.04.2012 09:08
mniam
smakoszek 29.07.2011 16:01
smaczniutkie
stokrotka 14.03.2011 18:43
super
Teresa19 25.02.2011 08:04
Smaczny.
traktorek 20.12.2010 16:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak