Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, trochę bułki tartej, przyprawy i drobno posiekane cebulki i pieczarki . Wyrabiamy farsz i formujemy małe kuleczki mniej więcej wielkości piłeczki do golfa :)

Nastawiamy w garnku wodę z kostką bulionu wołowego i do gotującej wkładamy powoli klopsiki. Powinny wypłynąć na wierzch i od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu jakieś15 min.

Cukinię kroimy na półplasterki, paprykę na większą kostkę, przyprawimy solą, pieprzem ziołowym, koperkiem i skrapiamy niewielką ilością oliwy.

Tak przygotowane warzywa podsmażamy na rozgrzanej patelni na pół miękko.

Smacznego !

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !