Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIELOGRZYBOWY SOSIK ŚMIETANOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 RODZAJE GRZYBÓW LEŚNYCH 40 DAG
śmietana 18 proc 125. ML
koperek 1
szczypior 1
natka pietruszki 1
cebula biała 1
sól 00,1
pieprz czarny 00,1
0,5 ŁYŻECZKI KUCHARKA 0,5
masło 10

Przepis i sposób przygotowania na: WIELOGRZYBOWY SOSIK ŚMIETANOWY

PO OCZYSZCZENIU GRZYBÓW GOTOWAĆ OKOŁO 5 MINUT.UGOTOWANE GRZYBY OSUSZYĆ Z WODY.NA ROZGRZANE MASŁO RZUCIĆ OSUSZONE GRZYBY ,PODSMAŻYĆ OK 2 MINUT DODAJĄC CEBULE POKROJONA W KOSTKĘ,POSIEKANE;KOPER,SZCZYPIOR,NATKĘ Z PIETRUSZKI.NASTĘPNIE DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM ,ROZKRUSZYĆ KOSTKĘ GRZYBOWĄ KUCHAREK.PO DUSZENIU WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW DODAĆ PÓŁ POJEMNIKA ŚMIETANY 18,PO ROZPROWADZENIU ŚMIETANY TRZYMAĆ NA OGNIU OKOŁO 1 MIN. MOŻNA PODAWAĆ NA WIELE SPOSOBÓW NP;PIECZYWO,MAKARON,ZIEMNIAKI,RYŻ ,KASZA.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak