Sposób przygotowania

Sezam wyprażyć na goracej patelni( mieszać, żeby sie nie przypalił). W małym rondelku roztopić czekoladę (mleczną lub jeśli ktoś woli gorzką) z dodatkiem wody i miodu. Sezam zmielić w malakserze, dodać czekoladę z miodem, rum i szczyptę kardamonu. Masą można przekładać andruty, biszkopty, inne cisteczka. Masa wychodzi nie za słodka w smaku przypomina trochę sezamki a trochę chałwę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Musi być obłednie pyszny ten krem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Warto mieć taki przepis.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczny krem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    musi być dobry!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo interesujący przepis. Bardzo lubię chałwę i sezamki, chętnie spróbuję tego kremu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !