Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
wytrawna Sherry 4 łyżki
cebula 1 szt
por 2 szt
pieczarki 15 dag
smardze 15 dag
olej 3 łyżki
rosół drobiowy 1 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z grzybami

Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie pasma. Obrany czosnek posiekać, dodać sherry i polać tym mięso. Por i cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki. Grzyby przetrzeć wilgotną ściereczką, usunąć twarde trzony i pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni, włożyć filety i podsmażyć, w pozostałym tłuszczu smażyć grzyby przez 2 minuty, dodać pokrojoną cebulę i pora, smażyć dalsze 2 minuty. Wlać rosół, zagotować, dusić warzywa tak długo, aż por zmięknie. dodać indyka i ponownie podgrzać, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.11.2012 08:32
pycha!!;]
agata1722
agata1722 13.06.2011 21:12
niedługo robię małe przyjęcie z pewnością zrobię
Roman5 17.11.2010 15:49
musze sprobowac
Roman5 17.11.2010 15:49
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak