Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie pasma. Obrany czosnek posiekać, dodać sherry i polać tym mięso. Por i cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki. Grzyby przetrzeć wilgotną ściereczką, usunąć twarde trzony i pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni, włożyć filety i podsmażyć, w pozostałym tłuszczu smażyć grzyby przez 2 minuty, dodać pokrojoną cebulę i pora, smażyć dalsze 2 minuty. Wlać rosół, zagotować, dusić warzywa tak długo, aż por zmięknie. dodać indyka i ponownie podgrzać, przyprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    musze sprobowac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    musze sprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niedługo robię małe przyjęcie z pewnością zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !