Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z cukinią i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cukinie 4 szt
pomidory 4 szt
czosnek 2 ząbki
masło
sól
mleko 1/2 szkl
śmietana 22% 12 dag
starty ser grujer 15 dag
oliwa 1 łyżka
rozmaryn 3 szt gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z cukinią i pomidorami

Cukinie oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Pomidory sparzyć wrzątkiem i po usunięciu skórki, pokroić w grube paski. Czosnek oraz listki rozmarynu drobno posiekać. Płaską formę natłuścić masłem.Plastry cukinii i pomidora ułożyć na zmianę, dachówkowato i posypując kolejne warstwy czosnkiem i rozmarynem, przyprawić solą i pieprzem. Mleko wymieszać ze śmietaną i wlać przy brzegu do formy, warzywa posypać serem is kropić oliwą. Formę wstawić do zimnego piecyka i piec przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.11.2012 08:33
na pewno smaczna;]
Roman5 17.11.2010 15:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak