Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto - salceson

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
olej 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
cynamon Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 7 sztuk
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto - salceson

Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, mąkę pszenną, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. Zmiksować na jednolitą masę. Do masy dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać.

Przelać masę do formy wysmarowanej masłej i obsypanej bułką tartą.

Piec przez ok. 1h w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.01.2012 08:06
super
Krzysztof42 05.02.2011 11:10
salceson bez salcesonu?
IZABELA29 14.07.2010 09:35
i sprawdzic co z niego za salceson
IZABELA29 14.07.2010 09:35
można wypróbowac
rosik93 19.06.2010 18:01
Śmieszna nazwa
margola 20.05.2010 10:57
No właśnie zapomniałam napisać o kakao. Szkoda, że nie ma opcji \"Edytuj\" :(
Anna211 13.05.2010 20:27
fajnie by wyglądało jeszcze z kakao:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak