Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w całości w wodzie z solą. .. ok 20 min na wolnym ogniu, Zdjąć porwane liście wyciąć największy kawałek głąba. i rozłożyć liście nie psując jej formy. Sam środek wielkości pięści wyciąć całkowicie.

Przygotować farsz; Cebulę przysmażyć z grzybami dodać do mięsa, oraz resztę przypraw jajka i rozdrobniony chleb, wyrobić masę mięsną. Kapustę ułożyć na foli aluminiowej ułożonej w gwiazdę. Do środka nałożyć więcej nadzienia a potem pomędzy liście wkładać nadzienie i składać kapustę utrzymując jej kształt. Zawinąć wszystkie liście i kapustę szczelnie zamknąć w foliowej paczce.. Obwiązać sznureczkiem zeby potem przy wyjmowaniu nie bylo problemu.. Włożyć do garnka podlać bulionem i gotować ok 30-40 min. Tak ugotowaną kapustę wyjąć , dzielić na cząstki i podawać polaną sosem pomidorowym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię kapustę włoską
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !