Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę drobno pokroić, wszystko razem wymieszać, wbić jajko, dodać łyżkę kwaśnej śmietany i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na gorącym oleju placki z obu stron. Podawać z kefirem i odrobiną śmietany u góry lub z sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ja najbardziej lubię cieniutkie, bez dodatów, prosto z patelni.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja też robie bez mąki, są bardziej delikatne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !