Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z filetów z kurczaka i pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 0,5 kg
pieczarki 30 dag
jajko 2
cebula 1
czosnek 2 ząbki
mąka ziemniaczna 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z filetów z kurczaka i pieczarek

Filety z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, a pieczarki pokroić na plastry. Do filetów i pieczarek dodać 2 jajka, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, mąkę ziemniaczaną, czosnek oraz doprawić do smaku maggi, odrobiną soli i pieprzem.

Smażyć (jak placki ziemniaczane) z obu stron na rozgrzanym oleju.

Danie to idealnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam szczególnie na obiad do ziemniaków i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.05.2011 12:50
super
marta639 17.09.2010 21:23
polecam, smaczne
Ewa109 02.09.2010 19:19
wypróbuje, ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak