Sposób przygotowania

Pół cebuli zeszklić, dodać do mięsa wraz z 3 łyżkami bułki tartej, natką pietruszki, jajkiem i 2 łyżkami śmietany. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Uformować i usmażyć kotlety. Dwa ząbki czosnku zmiażdżyć i zeszklić z 1/2 główki cebułi. Następnie dodać szpinak. Całość dusić na wolnym ogniu aż szpinak się rozmrozi. Doprawić go solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dusić jeszcze chwilę, zaciągając szpinak rozkłóconym jajkiem i 2 łyżkami śmietany. Kotlety podawać ze szpinakiem i smażonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 0
    dsc00052
    Opublikowano

    Damiano

    smaczne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    apetycznie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !