Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tofu 20 dag
chiński karbowany makaron 10 dag
chińska mieszanka warzywna 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska potrawka

Makaron pokruszyć, zalać wrzącym rosołem i poczekać aż napęcznieje. Cebulę i tofu drobno pokroić. W rondelku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, tofu i mrożone warzywa. Przyprawić solą, pieprzem, imbirem i papryką. Całość smażyć ok 4 min ciągle mieszając. Potrawkę polać 2 łyżkami sosu sojowego, dodać makaron, dokłanie wymieszać. Dusić jeszcze ok 4 min. Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 25.09.2011 21:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak