Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach, lekko odcisnąć. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać ze startymi ziemniakami. Dodać roztrzepane jajka, mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść porcje ciasta, lekko je spłaszczać. Smażyć z obu stron na rumiano. Pozostałe jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić z dodatkiem cukru. Placki smarować twarożkiem, uduszonymi jabłkami, podawać składane po kilka sztuk.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    bardzo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    orginalne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo ciekawe,prosimy o zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !