Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki jabłkowo-ziemniaczane

5.0
(50)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2
mąka pszenna 3 łyżki
sól
olej do smażenia
serek homogenizowany 1 szt
jabłka 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki jabłkowo-ziemniaczane

Ziemniaki dokładnie umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach, lekko odcisnąć. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać ze startymi ziemniakami. Dodać roztrzepane jajka, mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść porcje ciasta, lekko je spłaszczać. Smażyć z obu stron na rumiano. Pozostałe jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić z dodatkiem cukru. Placki smarować twarożkiem, uduszonymi jabłkami, podawać składane po kilka sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 15.11.2011 10:50
bardzo ciekawe,prosimy o zdjęcia
agata1722
agata1722 30.06.2011 10:47
orginalne połączenie
kanu83 16.05.2011 16:51
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak