Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone (do wyboru) 1 kg
ser żółty 20 dag
cebula 2 sztuki
jajko 2
pory 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna

Mięso wymieszać z pokrojonymi w kostkę cebulami, 2 jajkami, bułką tartą, posiekaną natką pietruszki, olejem i przyprawami (sól, pieprz lub według własnego uznania).

Pory należy krótko obgotować (ok. 5-7 minut).

Mięso rozwałkować na wysokość 1 cm, ułożyć na nim pory, zwinąć w roladę i piec ok. 1h w teperaturze 200 stopni.

Pod koniec pieczenia na wierzchu rolady położyć plastry sera i jeszcze krótko zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 01.12.2011 11:17
super
cukiereczek 12.09.2011 06:35
ciekawe
adam1f 10.03.2011 00:11
super
Ewa109 14.09.2010 20:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak