Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto po polsku

5.0
(48)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
seler naciowy 1 łodyga
orzeszki ziemne 1 łyżka
sól
pieprz
starty twardy ser 2 łyżki
oliwa 1/3 szklanki
bazylia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto po polsku

Połącz posiekane: 4 łyżki świeżej bazylii, 2 ząbki czosnku, łodygę selera naciowego, łyżkę orzeszków ziemnych. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie z 2 łyżkami startego twardego sera i 1/3 szlkanki oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 24.08.2011 07:43
Muszę wypróbować z selerem.
Grazyna0211 09.08.2011 22:09
pycha!
iga2 04.12.2010 21:52
smaczne
Jaheira11 27.11.2010 18:43
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak