Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
masło 1/2 kostki
cukier 15 dkg
jajko 3 sztuki
mleko 3/5 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 paczki
rodzynki 20 dkg
cukier waniliowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami

Masło utrzeć na gładką masę, ucierając dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka, a następnie wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, rodzynki oraz pianę z białek. Dobrze wymieszać. Ciasto wlać do formy wysmarowanej masłem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 02.03.2012 21:20
mniam
Wacław 16.11.2011 18:41
pyszniutka !
Seba 07.09.2011 07:46
smaczna
RenataZ-et 13.12.2010 13:00
Rewelacyjne ucierane ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak