Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeska kapuściana z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała
olej 2 łyżki
łyżeczka słodkiej papryki
główka białej kapusty
ziemniaki gotowane w mundurkach 4 szt
kiełbasa 20 dag
majeranek 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czeska kapuściana z kiełbasą

Posiekana cebulę podsmażyć w garnku na oleju, opruszyć papryka i zalać 1 i1/2 l wody.Dodac poszatkowaną drobno kapuste, sól, pieprz do smaku, gotuj ok 20 min.Obrane ziemniaki pokrój w kosteczkę, kiełbase w plasterki wrzuc do zupy.Gotuj aż ziemniaki zmiękna.Zagęść mąką rozrobioną w śmietanie mieszajac , szybko zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 13.10.2010 08:10
widzę, że lubisz czeską kuchnię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak