Sposób przygotowania

Cebulę obrać obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym ugotować wraz z liściem laurowym w wywarze z mięsa.Do wywaru dodać sól, cukier, ocet, chwilkę pogotować na małym ogniu, następnie zagęścić zawiesina z mąki i wody.Sos z zawiesiną zagotować ciągle mieszając, zdjąć z ognia i dodać zahartowaną śmietanę, nie przerywając mieszania.Podawać do mięs gotowanych i ciepłych ziemniaków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy ten sosik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pomysłowy,muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    całkiem całkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !