Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać z cukrem. Następnie dodać jajka, mleko, margaryna (najlepiej roztopioną). Wymieszać mikserem lub łyżką na gładką masę. Na koniec dodajemy prawie cała posypkę czekoladową oraz boróki i łączymy z ciastem.
Do papierowych foremek nakładamy po czubatej łyżce ciasta, a po górze sypiemy odłożoną posypką (+ ew. odłożonymi borówkami).
Pieczemy około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem do 150 stopni).
Muffinki są gotowe do spożycia po wystygnięciu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam muffinki. Te wyglądają wyjątkowo apetycznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja też jestem miłośniczką muffinek. Na sam widok tej, aż mi ślinka cieknie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super deser:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mniam mniam ,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    moje ulubione babeczki ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oo mam kilka borówek jeszcze zamrożone to Twój przepis wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !