Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielony z niespodziamką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
bułka czerstwa 1
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
cebula biała
jaja 2
pieczarki
cebula biała
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mielony z niespodziamką

mięso mielone przyprawiamy dodajemy startą na tarce cebulkę,rozmoczoną w mleku bułkę,2 jajka,wyrabiamy na jednolitą masę.farsz;pieczarki myjemy ścieramy na tarce o dużych oczkach.cebule kroimy w kosteczkę,starte pieczarki smażymy na tłuszczu jak woda odparuje i zaczynają się smażyć dodać cebule.smażymy aż będą miękkie.następnie mięso mielone dzielimy na porcje robimy kulki a następnie rozpłaszczamy i wkładamy po łyżce farszu.sklejamy.smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 24.03.2012 09:17
mmmm
Emilia21 24.03.2012 09:17
mmmm
Goya 23.08.2011 09:43
ślinka leci
Emilia21 19.08.2011 18:06
super
darus 27.06.2011 11:37
bardzo pomysłowe
matii6 08.01.2011 14:53
ciekawie zrobiłaś
Agnieszka172 06.11.2010 17:34
bardzo ciekawy pomysł
alaaa 20.10.2010 19:10
smaczne ,też takie robię z niespodzianką
gosia47-47 12.10.2010 22:25
mniam
eli82 09.10.2010 09:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak