Sposób przygotowania

Śliwki umyć, namoczyć na kilka godzin i usunąć pestki. Z umytego schabu wykroić kostki, mięso lekko obrumienić na smalcu, przełożyć do rondla, dodać posiekaną cebulę i śliwki, oprószyć solą i pieprzem oraz lekko podlać wodą. Udusić do miękkości na wolnym ogniu, dodając kminek. Gdy mięso będzie miękkie, pokroić je, ułożyć na półmisku i obłożyć śliwkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam schab ze śliwkami. Chyba zrobię w niedzielę na obiad :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ja też lkubię taki schab :) tylko że zazwyczaj kupuję gotowy :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !