Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dkg
suszone śliwki 10 dkg
smalec 1 łyżka
cebula biała 2 sztuki
kminek 3/4 łyżeczki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami

Śliwki umyć, namoczyć na kilka godzin i usunąć pestki. Z umytego schabu wykroić kostki, mięso lekko obrumienić na smalcu, przełożyć do rondla, dodać posiekaną cebulę i śliwki, oprószyć solą i pieprzem oraz lekko podlać wodą. Udusić do miękkości na wolnym ogniu, dodając kminek. Gdy mięso będzie miękkie, pokroić je, ułożyć na półmisku i obłożyć śliwkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 09.10.2010 10:31
ja też lkubię taki schab :) tylko że zazwyczaj kupuję gotowy :D
RenataZ-et 08.10.2010 23:16
Uwielbiam schab ze śliwkami. Chyba zrobię w niedzielę na obiad :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak