Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy do klusek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 50 dkg
oliwa 2 łyżki
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
kucharek, pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy do klusek

Oliwę rozgrzać, wrzucić na nią oczyszczone i umyte grzyby. Podpiec, zalać wodą. Dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, listek laurowy. Dusić. W razie potrzeby uzupełniać wodę. Dusić tak ok godzinę, może troszkę dłużej. Na koniec doprawić kucharkiem i pieprzem. Podawać z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 22.10.2013 11:18
smacznie wygląda
PaniMISIOWA 17.10.2010 00:36
uwielbiam takie grzybki - plusik za zrobienie smaczku i to nie tylko mi
lucyna15
lucyna15 11.10.2010 09:12
oo rewelacja az smaku narobiłas :)
rosik93 09.10.2010 20:46
Super .Uwielbiam taki sosik
Margo1 09.10.2010 12:22
ciekawy..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak