Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z parwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30g tluszczu
30g maki
350ml bulinu
50g parwek cienkich
50g groszku konserwowego
50g papryki
50ml smietany
natka pietruszki
pieprz, sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos z parwkami

Tluszcz rozgrzac, sasmazyc z maka nie wumieniac polaczyc z zimnym wywarem mieszajac trzepaczka, zagotowac. Parowki pokroic w plasterki doadac do sosu razem z groszkiem, smietana i pokrojona w paseczki papryka. Sos pomieszac z natka i doprawic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak