Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem śliwkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1,5 kg
cukier 1/2 kg
ocet 10 % 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem śliwkowy

Śliwki umyć, usunąć pestki, przekroić na pół. Ułożyć skórką do góry na blasze. Posypać cukrem i pokroić octem. Wstawić blachę do piekarnika i piec 20 minut na słabym ogniu. Gorące włożyć do wyprażonych słoików. Wstawić słoiki do ciepłego piecyka i parę minut pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 07.02.2012 21:18
dobre
Iwona51
Iwona51 14.01.2012 09:54
smaczne
RenataZ-et 12.12.2010 11:05
Pyszny taki domowy dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak