Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka zbójnicka.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 dag ziemniakow
200 g kiełbasy
Papryka słodka mielona Prymat
chili
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat w młynku
sól
majeranek
śmietana 30% 200 ml
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka zbójnicka.

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry.Wrzucić do nieosolonej wody,zagotować i gotować przez 10 min.Kiełbasę pokroić w półplasterki a cebulę nieco drobniej.Ser żółty zetrzeć na tarce.Szczyptę majeranku,soli,czosnku,bazylii,koperku,pieprzu,chili i papryki wsypać do śmietany i wymieszać (można wsypać wybranych,ulubionych ziół nieco więcej).Naczynie żaroodporne wysmarować olejem.Ziemniaki ułożyć w naczyniu i zalać śmietanką.Następnie ułożyć kiełbasę,cebulę i posypać serem.Zapiekać ok.20 min w 250st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.11.2012 08:24
mmmmmmmm pyszności;)
adam1f 06.05.2011 00:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak