Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier wiśniowo-miodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciemny miód 40 dkg
spirtus 250 ml
wódka 1 litr
śliwki węgierki 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Likier wiśniowo-miodowy

Śliwki opłukać, rozgnieść, połowę roztłuc wraz z pestkami, wymieszać z miodem, włożyć do słoja lub gąsiora, zalać wódką i spirytusem, szczelnie zakryć. Macerować przez 4 tygodnie, po czym zlać płyn znad owoców i rozlać do butelek. Warto potrzymać dłużej, ponieważ z upływem czasu zyskuje na jakości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.11.2012 08:24
piłam kiedyś podobny, pycha!;)
Iwona51
Iwona51 12.10.2011 09:03
pycha
ankaryba 18.09.2011 14:42
super
RenataZ-et 12.10.2010 21:56
Musi być przepyszny ten likierek...mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak