Sposób przygotowania

Śliwki opłukać, rozgnieść, połowę roztłuc wraz z pestkami, wymieszać z miodem, włożyć do słoja lub gąsiora, zalać wódką i spirytusem, szczelnie zakryć. Macerować przez 4 tygodnie, po czym zlać płyn znad owoców i rozlać do butelek. Warto potrzymać dłużej, ponieważ z upływem czasu zyskuje na jakości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Musi być przepyszny ten likierek...mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    piłam kiedyś podobny, pycha!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !