Sposób przygotowania

Kilogram buraków średniej wielkości wyszorować szczoteczką i opłukać.Upiec w piekarniku lub ugotować, zalewając wrzącą wodą, po czym odstawić do ostygnięcia.W teflonowym rondlu roztopić 2 łyżki masła i dodać drobną posiekaną cebulę, przykryć i usmażyć na złoty kolor.Buraki obrać, zetrzeć na grubej tarce na wiórki do rondla.Dodać łyżkę kminku (może być mielony), sól, cukier puder do smaku.Zetrzeć na tarce kwaśne jabłko, dołożyć do buraczków, wymieszać, zagrzać i podawać.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię takie buraki,
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pierwszy raz robiłam takie z kminkiem, ale przyznam, że są pyszne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam je jeść do mielonych kotletów;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !