Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiąca sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 kg
boćwinka 15 dag
ser gouda 5 plastrów
pieczywo tostowe 3 kromki
jogort naturalny 30 ml
szczypiorek posiekany 1 pęczek
masło 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżka
sól, pieprz
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiąca sałatka

tosty pokroić na małe kostki czosnek obrać posiekać rozgrzać tłuszcz usmażyć na nim czosnek około 1 min następnie dodać grzanki i smażyć na złoty kolor kapustę pokroić na drobno boćwinkę obrać następnie zetrzeć na grubszych oczkach ser przepołowić z soku cytryny jogurtu zrobić sos doprawić solą i pieprzem i kolendrą wszystkie składniki włożyć do głębszego naczynia polać sosem posypać grzankami szczypiorkiem i kolendrą resztę sosu wlać do osobnego naczynia sałatka jest najlepsza zaraz po zrobieniu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.11.2012 08:26
fajny przepis na sałatke;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak