Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
cebula 1
Kucharek przyprawa do potraw
ziemniaki 1 kg
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab smażony

1. Umyty schab kroimy na plasterki i przyprawiamy.
2. Na patelnie dajemy oliwy i rozgrzewamy.
3. Wrzucamy pokrojono cebulę i pokrojone mięso
4. Przykrywamy pokrywko i dusimy,
5. Od czasu do czasu mieszamy ze względu na cebulę
6. Podajemy z ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.11.2012 08:26
pyszności, schab będzie na niedzielny obiad;)
Gonia555 19.11.2010 20:16
Ulubiony mojego taty :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak