Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w drobne plasterki.Pomarańcze wyszorować, opłukać ciepłą wodą i wraz ze skórką pokroić w ósemki.Sprawiona rybę natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, obłożyć dookoła pomarańczami, posypać bułka tartą, przykryć pieczarkami, podlać winem, na wierzch ułożyć wiórki masła. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.Podawać rybę udekorowaną listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo smaczne to danie,polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawe polaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    jakaś odmiana dla tradycyjnego karpia
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    super wygląd
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !