Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w pomarańczach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 pomarańcze
3 łyżki masła
2 szklanki białego wytr. wina
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz
pieczarki 30 dag
karp 1,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w pomarańczach

Pieczarki pokroić w drobne plasterki.Pomarańcze wyszorować, opłukać ciepłą wodą i wraz ze skórką pokroić w ósemki.Sprawiona rybę natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, obłożyć dookoła pomarańczami, posypać bułka tartą, przykryć pieczarkami, podlać winem, na wierzch ułożyć wiórki masła. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.Podawać rybę udekorowaną listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.03.2012 16:21
wyśmienite
mili_kati 16.02.2012 20:15
super wygląd
Neetka90 10.01.2011 13:16
extra
stokrotka 26.11.2010 19:14
jakaś odmiana dla tradycyjnego karpia
aginaa 20.10.2010 10:00
ciekawe polaczenie
alaaa 10.10.2010 18:42
bardzo smaczne to danie,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak