Sposób przygotowania

Schab umyj pod zimną wodą, wygnieć ręką, oprósz solą oraz pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż mięso, obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełóż do rondla, podlej łyżka wody, duś godzinę na bardzo małym ogniu.
Grzyby oczyść, obgotuj w osolonej wodzie, osącz. Większe przekrój na pół, mniejsze zachowaj w całości.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć gąski, podsmaż. Przełóż do rondla. Podlej szklanką bulionu z kostki (może być grzybowy), duś 30 minut na wolnym ogniu. Podduszone grzyby wraz z sosem przełóż do mięsa. Duś jeszcze razem około 15 minut. Na koniec dopraw suszonym rozmarynem.
Mięso wyjmij na półmisek, pokrój w plastry, polej sosem z grzybami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    elegancki obiad :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    szkoda że nie wiem gdzie szukać gąsek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !