Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1/2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
koskta rosołowa 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury

Kurę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy. Wyjmujemy szumowiny, dodajemy kostki rosołowe, liść laurowy i ziele angielskie. Po ok. godzinie dodajemy włoszczyznę. Gotujemy do miękkości kury. Na koniec doprawiamy kucharkiem. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 02.01.2012 14:14
pychotka
Iwusia 13.10.2011 23:24
uwielbiam rosół !
RenataZ-et 12.10.2010 21:58
Właśnie taki rosołek jest najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak