Sposób przygotowania

Rybę obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu po parę minut z każdej strony. Kiedy jest już gotowa zbadać ją pod kątem zawartości ości, bo często w filetach bez ości jest ich wciąż cała masa. Warzywa obrać, umyć, cebulę pokroić drobno, natomiast resztę pokroić w słupki. W rondlu rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać pozostałe warzywa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i odrobinę cukru (1/2 łyżeczki). Całość zalać niewielką ilością wody . Dusić pod przykryciem 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę poddusić.
usmażoną rybę ułożyć na półmisku i obłożyć jarzynką.. udekorować wedle uznania

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam rybkę po grecku
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !