Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 dag ziemniakow
szklanka śmietany
SZKLANKA MLEKA
jajko
20 dag szynki
sól, pieprz
ser żółty 10 dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA

Ziemniaki obrać, umyć, gotować 15 min w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić, pokroić w cienkie plastry. Śmietanę roztrzepać z mlekiem, jajkiem, serem, solą i pieprzem. Szynkę pokroić na kawałki. W natłuszczonym naczyniu ułożyć połowę ziemniaków i szynki. Polać połową mleka ze śmietaną. Na wierzchu ułożyć resztę ziemniaków i szynki, polać pozostałym mlekiem ze śmietaną. Zapiekać 45 min. w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.03.2011 00:59
Świetna jest taka zapiekanka
MAR3STA 15.01.2011 17:50
bardzo smaczna!
Wojtek8 19.11.2010 22:06
fajne
kuklik 06.11.2010 15:10
bardzo smaczna
Margo1 25.10.2010 09:49
sałatki to ja wszystkie lubię
Natalia/tubisiek 21.10.2010 08:26
też taką robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak