Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, gotować 15 min w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić, pokroić w cienkie plastry. Śmietanę roztrzepać z mlekiem, jajkiem, serem, solą i pieprzem. Szynkę pokroić na kawałki. W natłuszczonym naczyniu ułożyć połowę ziemniaków i szynki. Polać połową mleka ze śmietaną. Na wierzchu ułożyć resztę ziemniaków i szynki, polać pozostałym mlekiem ze śmietaną. Zapiekać 45 min. w temp. 200 stopni C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    też taką robię :)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    sałatki to ja wszystkie lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo smaczna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetna jest taka zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !