Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

diabelska zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula biała 1 szt
czosnek 3 ząbek
biała część pora 1 szt
bulion 1 litr
pieprz czerwony do smaku
sól do smaku
śmietana kwaśna
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: diabelska zupa z dyni

Dynię kroimy w kostkę. Cebulę i pora siekamy, przesmażamy razem z przyprawami. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy. Gdy dynia zmięknie miksujemy całość, ewentualnie doprawiamy. Zaklepujemy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak