Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe tagiatelle z pesto,suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagiatelle szpinakowe 1/2 paczki
pesto 3 łyżki
pomidory suszone w zalewie 1/2 słoiczka
oliwki czarne WG UZNANIA
mozarella 1 kulka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe tagiatelle z pesto,suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Makaron ugotować al dente z dodatkiem oliwy i soli. Pesto wcześniej przygotować - przepis na pesto już podawałam,ale jeszcze raz tu podaję:
orzeszki nerkowce, świeża bazylia, czosnek i oliwa z oliwek (Orzeszki rozdrobnić,zmielić, odłożyć, Bazylię zmielić, dodać orzeszki, oliwę i czosnek przeciśnięty .przez praskę.zmielić razem.Oliwy dodajemy tyle,aby sos był bardzo gęsty,ale nie suchy.)
Pomidory pokroić w kostkę, wyłożyć na patelnię, dodać pokrojone oliwki i podlać oliwą z pomidorów. Poddusić.Podlać wodą i dusić ok 10 minut.W tym czasie mozarellę zetrzeć na tarce. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto. Podduszone pomidory i oliwki dodać do makaronu,lekko wymieszać. Podawać posypane serem.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 21.05.2012 22:27
musi być smaczne
Rafał10 21.05.2012 12:48
rewelacja !
[email protected] 13.05.2012 10:25
super danie
usmiech 01.03.2012 20:56
muszę spróbować
Renata22 07.11.2011 15:47
uwielbiam makarony tego typu
gosia47-47 27.09.2011 09:01
smaczne
aginaa 09.10.2010 15:38
na pewno pyszne
Margo1 09.10.2010 12:18
wygląda apetycznie , na pewno nie jadłam
Jolanta40 09.10.2010 08:30
mniam, pycha
iwa643 09.10.2010 08:08
bardzo ciekawe ;;
edyta51 09.10.2010 07:35
ale muszą być pyszne
krzyniu1984 09.10.2010 06:59
musi być dobre!
mehia 08.10.2010 20:00
ale apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak