Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita z miesęm a\'la kebab

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 pojedyncze
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 op
pomidor 1 szt
sałata kilka liści
pita 4 chlebki
majonez 3 łyżki
jagurt lub śmietana 3 łyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pita z miesęm a\'la kebab

Marynatę Fix rozrabiamy z 3 łyżkami oleju. Kurczaka kroimy w kostkę i łączymy z marynatą. Smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru.

Majonez i jogurt (śmietankę) łączymy z sosem czosnkowym z Fix\'a. Pomidora kroimy w plasterki, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.

Na stole układamy trzy miseczki: jedną z kurczakiem, drugą z sosem i trzecią ze startym żółtym serem oraz talerz z warzywami.

Chlebki pita podgrzewamy według przepisu na opakowaniu i odcinamy ¼ część brzegu, tak aby powstała „kieszonka” (lub kroimy na pół, aby uzyskać \"minipitki\"), a następnie nadziewamy przygotowanymi składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 17.06.2012 10:55
jedzonko rewelacja !
aleksa123 31.12.2011 15:05
pycha
pigila
pigila 22.11.2011 08:54
super
Ewa104 23.11.2010 09:56
Pycha!
basiulka20088 26.10.2010 08:53
no super.Mój szwagier uwielbia kebab
Karolcia12 08.10.2010 19:38
prawdziwy kebab

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak