Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makowy z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 szklanka białek ok. 7 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
masło szklanka 25 dkg
zapach migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy z białek

Białka ubić na sztywno - w trakcie ubijania dodawać po trochę cukru aż się rozpuści.Następnie dosypać suchy mak , wlać stopiony i przestudzony tłuszcz i lekko wymieszać.Dodać przesianą mąkę i zapach, wymieszać i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką. Piec w słabo gorącym piekarniku 160*C do lekkiego zrumienienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.08.2013 11:48
Wyśmienity.
Motorek 11.06.2013 09:20
muszę wypróbować
Wacław 07.05.2013 09:11
warto wypróbować ten przepis !
IZABELA29 07.04.2013 09:06
warto zrobić .
IZABELA29 22.05.2012 08:31
dobra propozycja
gacopierz23 06.07.2011 09:50
coś dla mojego syna
kuklik 29.05.2011 11:26
wspaniałe
matii6 22.04.2011 00:14
pychaa
barbara11561 05.04.2011 10:01
Pyszne ciasto:)-białko jest najzdrowszą częścią jajka,nie wolno wyrzucać!!!!!
ilka_86 04.02.2011 21:38
pyszności:)
ben-ka 01.02.2011 10:03
Nie jadłam,nie piekłam a potrafię wyrzucić białka:)
Natalia/tubisiek 31.10.2010 10:11
super ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak