Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno - w trakcie ubijania dodawać po trochę cukru aż się rozpuści.Następnie dosypać suchy mak , wlać stopiony i przestudzony tłuszcz i lekko wymieszać.Dodać przesianą mąkę i zapach, wymieszać i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką. Piec w słabo gorącym piekarniku 160*C do lekkiego zrumienienia się.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super ciasto :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam,nie piekłam a potrafię wyrzucić białka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne ciasto:)-białko jest najzdrowszą częścią jajka,nie wolno wyrzucać!!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pychaa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    coś dla mojego syna
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobra propozycja
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    warto wypróbować ten przepis !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !